Домашні кухарі Домашні рецепти

Рецепт Морквяний торт з ароматом апельсина

Рецепт Морквяний торт з ароматом апельсина
Кількість порцій: 8-10 Час приготування: 2 г. 0 хв.
Чи любите ви морквяні торти? Ми просто обожнюємо! багатий смак, ніжна текстура з вкрапленням горіхів, велика кількість крему. Пропоную замінити звичайний набір прянощів для випічки на апельсинову нотку. Вийде дуже ароматний і яскравий торт!

опис приготування:

У приготуванні тортів немає дрібниць! Неодмінно прокалите горіхи і натріть моркву на дрібній «сирної» тертці. Для крему візьміть цукрову пудру і якісне масло. Джем в просочуванні коржів можна прибрати, якщо ви не дуже великий ласун.

  • морква— 300 грам(корж: всі продукти нижче)
  • цукор— 150 грам
  • мед— 2 Ст. ложки(рідкий)
  • яйця— 3 штуки
  • Масло рослинне— 120 мілілітрів
  • горіхи— 150 грам(волоські або пекан)
  • Борошно пшеничне в / сорт— 270 грам
  • розпушувач— 1  чайних ложок
  • сода— 1  чайних ложок
  • Лимонний сік— 1 Ст. ложка
  • цедра апельсинова— 1 Ст. ложка(свіжа)
  • обкладинка— 1 Чайна ложка
  • сир сирний— 350 грам(КРЕМ: всі продукти нижче)
  • Вершкове масло— 100 грам
  • Цукрова пудра— 150 грам
  • ванільний екстракт— За смаком
  • Джем апельсиновий— За смаком(опционно)
Морквяний торт з ароматом апельсина - фото крок 1 Горіхи прожарити на сковороді, остудіть і порубати не дуже дрібно.

Морквяний торт з ароматом апельсина - фото крок 2 морква очистіть, обсушити і натріть на дрібній тертці. Вибирайте соковитий сорт.

Морквяний торт з ароматом апельсина - фото крок 3 Жовтки збийте з цукром і медом в пишну світлу масу. Вона повинна падати з віночків безперервною стрічкою. продовжуючи збивати, вливайте потроху рослинне масло. Збивайте до однорідності і пишності.

Морквяний торт з ароматом апельсина - фото крок 4 Всипте до яєць горіхи, корицю і свеженатертую апельсинову цедру.

Морквяний торт з ароматом апельсина - фото крок 5 Всипте просіяне з содою і розпушувачем борошно, додайте дрібку солі. Лопаткою перемішайте тісто, не добився особливої ​​однорідності.

Морквяний торт з ароматом апельсина - фото крок 6 Додайте моркву і добре перемішайте. Збийте білки до жорстких піків і в три прийоми умішайте їх в тісто лопаткою складання зверху вниз і по колу.

Морквяний торт з ароматом апельсина - фото крок 7 Розлийте тісто в дві однакові форми. Дно краще застелити папером для випічки, а самі форми зовні обернути фольгою в два шари. Такий прийом забезпечить рівну поверхню коржів, без горбів посередині.
Випікайте коржі в розігрітій до 200 градусів духовці хвилин 40. Перевірте готовність зубочисткою. Не пересушивайте коржи, орієнтуйтеся на вашу духовку. Вони повинні бути соковитими.

Морквяний торт з ароматом апельсина - фото крок 8 Готові коржі трохи остудіть в формах і вийміть на решітку разом з папером. повністю остудіть. Можна залишити коржі на ніч, накривши кришкою для мікрохвильовки.

Морквяний торт з ароматом апельсина - фото крок 9 Для крему збийте масло кімнатної температури з цукровою пудрою і ванільним екстрактом до білої пишної маси. Додайте частинами сирний крем і збийте до однорідності.

Морквяний торт з ароматом апельсина - фото крок 10 Розріжте кожен корж на 2 пласта. При бажанні змастіть кожен пласт трохи апельсиновим джемом.

Морквяний торт з ароматом апельсина - фото крок 11 Промажьте кремом коржі і складіть їх один на одного.

Морквяний торт з ароматом апельсина - фото крок 12 Покрийте кремом верх торта і його боки. Розрівняйте і прикрасьте торт по вашому вмінню і фантазії. Винесіть на холод хоча б на годину для просочення.

Морквяний торт з ароматом апельсина - фото крок 13 подавайте охолодженим, так торт особливо смакує.

Схожі рецепти

Окіст з апельсиновим ароматом в мультиварці

Окіст з апельсиновим ароматом в мультиварці

Кількість порцій: 5 Час приготування: 3 г. 0 хв. Хочете отримати ароматне соковите м'ясо без особливого клопоту? таке, що можна і на святковий стіл подати? Та ще щоб і в роті тануло? Тоді вам точно сюди! опис приготування: Запікання м'яса в мультиварці дозволяє отримати відмінний результат. Можл...

читати далі
Шматочки оленини з апельсиновим ароматом.

Шматочки оленини з апельсиновим ароматом.

Рецепт приготування оленини. кількість порцій: оленина— 800 грам помідори— 450 грам гриби— 300 грам(свіжі) Сало— 70 грам Сухе червоне вино— 600 грам петрушка— 50 грам чебрець— 4 грами Лавровий лист— 4 грами цедра апельсина— 28 грам Червоний перець чилі— 1 штука(за смаком) сіль— 1 штука(за смак...

читати далі
Морквяні сирники з апельсиновим ароматом

Морквяні сирники з апельсиновим ароматом

Кількість порцій: 3-4 Час приготування: 30 хв. Пропоную урізноманітнити звичайні сирники, додавши до них моркву і цедру апельсина. Смак заграє новими фарбами і вийде абсолютно нове блюдо. Пригощайтеся! опис приготування: такі сирники — це відмінний варіант для сніданку або полудня. Вони виходять...

читати далі
Варення зі сливи, яблука і апельсина

Варення зі сливи, яблука і апельсина

Кількість порцій: 5 Час приготування: 5 г. 0 хв. Якщо готуєте варення, сміливо змішуйте будь-які ягоди і фрукти. Експериментуйте зі спеціями і різноманітністю інгредієнтів. Сьогодні розповім про те, як приготувати варення зі сливи, яблука і апельсина. опис приготування: Варення вийде дуже аромат...

читати далі
Мармелад з апельсина

Мармелад з апельсина

Кількість порцій: 10 Час приготування: 19 г. 0 хв. соковитий, яскравий, з цитрусовим смаком. Відмінний десерт чудово підніме вам настрій в похмурий осінній або зимовий день. Приготуйте обов'язково. опис приготування: Цитрусовий мармелад з апельсинів готується так: нарізані фрукти залийте водою і...

читати далі